Nieograniczone
Ograniczone
Dwustopniowe
Archiwum
|
14-12-2006
Przetarg nieograniczony na dostawę makaronu. (unieważniony)
- Zamawiający: Zakład Opiekuńczo Leczniczy prowadzony przez Zgromadzenie Sióstr Felicjanek, 31-502 Kraków, ul. Kołłątaja 7.
- Przedmiot zamówienia: dostawa makaronu.
- Termin wykonania zamówienia: sukcesywnie według pojedynczych zleceń, od dnia podpisania umowy do 31.12.2007 r.,
- Zakres zamówienia:
Lp. |
Nazwa |
j.m. |
Ilość planowana na 2007 r. |
1 |
2 |
3 |
4 |
1 |
Makaron łazanki |
kg |
50 |
2 |
Makaron nitki |
kg |
100 |
3 |
Makaron gwiazdki |
kg |
90 |
4 |
Makaron muszelki |
kg |
100 |
5 |
Makaron zacierka |
kg |
30 |
6 |
Makaron wstążki |
kg |
300 |
- Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych i wariantowych.
- Tryb postępowania: przetarg nieograniczony.
- Sposób uzyskania SIWZ:
- Forma elektroniczna: www.zolfelicjanki.pl
- Na wniosek wykonawcy forma pisemna w siedzibie Zamawiającego - Zakład Opiekuńczo Leczniczy prowadzony przez Zgromadzenia Sióstr Felicjanek, 31-502 Kraków, ul. Kołłątaja 7.(za siwz w formie pisemnej Zamawiający nie pobiera opłaty).
- Termin składania ofert do 29.12.2006 r., godz. 9:00.
- Miejsce składania ofert: Zakład Opiekuńczo Leczniczy prowadzony przez Zgromadzenia Sióstr Felicjanek, 31-502 Kraków, ul. Kołłątaja 7 w kancelarii Zakładu.
- Warunki udziału oraz oświadczenie i dokumenty potwierdzające spełnienie przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu.
- Wykonawca w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu ma obowiązek wraz z ofertą złożyć oświadczenie z Art. 22 ust. 1., Art. 24 Prawo zamówień publicznych.
- W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada niezbędną wiedze i doświadczenie, wymaga się aby sporządził i dołączył do oferty wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat dostaw, a jeżeli okres działania jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców. Do wykonania należy załączyć dokumenty potwierdzające, że wymagane dostawy zostały wykonane należycie.
- W przypadku oferty składanej przez Wykonawców wspólnie należy dołączyć pełnomocnictwo (dla reprezentującego ich pełnomocnika), w oryginale lub kopi potwierdzonej za zgodność z oryginałem przez notariusza.
- Aktualny odpis z właściwego rejestru, albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawianego nie wcześniej niż 6 miesięcy, przez upływem terminu składania ofert.
- Wadium: Zamawiający nie wymaga wadium.
cena brutto zamówienia 70 %
utrzymanie ceny w dniach 20%
termin ważności w dniach 10%
Oferty oceniane będą wg wzoru:
ad.a) wartość punktowa ceny wyliczana będzie w skali do 100 wg wzoru:
wartość punktowa A = 100 x Amin / An
Amin - cena najniższa wśród oferowanych
An - cena badanej oferty
ad. b) wartość punktowa utrzymania ceny wyliczana będzie w skali do 100 wg wzoru:
wartość punktowa B = 100 x Bn / Bmax
Bn - okres utrzymania ceny badanej oferty
Bmax - okres utrzymania ceny najdłuższy wśród oferowanych
ad. c) termin ważności oceniany będzie według zasady:
wartość punktowa D = 100 x Dn / Dmax
Dmax - najdłuższy termin ważności
Dn - termin ważności w badanej ofercie
Ocena ostateczna wyrażona zostanie w punktach jako suma:
S = 0,70 A + 0,10 B + + 0,10 C
Oferta, która uzyska najwięcej punktów będzie uważana za ofertę ocenioną najwyżej i uznana za najkorzystniejszą dla Zamawiającego.
- Termin związania oferty: 30 dni.
MODYFIKACJA:
Kraków, dnia 22-12-2006 r.
L.dz. 524/2006
Dotyczy: Modyfikacji Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia na dostawę makaronu o wartości do 60000 euro
Zgodnie z przepisami art. 38 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 29-01-2004 r. (Dz.U. z dnia 9-02-2004 poz 177 z późniejszymi zmianami). Zamawiający dokonuje modyfikacji Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówień z dnia 14-12-2006 r.
Zamawiający dokonuje modyfikacji Specyfikacji Istotnych Warunków zamówienia w toku postępowania:
Modyfikacja dotyczy zmian w opisie przedmiotu zamówienia zał. nr. 5, pozycja 1 do 6:
Lp. |
Nazwa |
J.m |
Ilość planowana na 2007 r. |
Cena jednostki netto |
Wartość netto |
% VAT |
Wartość VAT |
Cena jedn. brutto |
Wart. brutto |
Termin ważności w dniach. |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
1 |
Makaron łazanki 0.25 kg |
kg |
50 |
|
|
|
|
|
|
|
2 |
Makaron nitki 0.25 kg |
kg |
100 |
|
|
|
|
|
|
|
3 |
Makaron gwiazdki 0.25 kg |
kg |
90 |
|
|
|
|
|
|
|
4 |
Makaron muszelki 0,25 kg |
kg |
100 |
|
|
|
|
|
|
|
5 |
Makaron zacierka 0,25 kg |
kg |
30 |
|
|
|
|
|
|
|
6 |
Makaron wstążki 0,25 kg |
kg |
300 |
|
|
|
|
|
|
|
Razem |
Sposób wyliczania wartości w tabeli.7 - zgodnie z ustawą, |
|
6=4*5, |
8=7*6, 10=6+8, 9=10/4 |
|
Termin złożenia ofert nie ulega zmianie. Pozostałe postanowienia Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia nie ulegają zmianie.
Kraków, dnia 04.01.2007 r
UNIEWAŻNIENIE PRZETARGU NA DOSTAWĘ MAKARONÓW
Zakład Opiekuńczo Leczniczy prowadzony przez Zgromadzenie Sióstr Felicjanek, 31-502 Kraków, ul. Kołłątaja 7 unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego na świadczenie dostaw makaronu.
1. Przyczyna faktyczna:
Podczas analizy ofert doszukaliśmy się błędu, który powoduje, że wykonanie zamówienia nie leży w interesie publicznym.
2. Przyczyna prawna:
W najbliższym czasie zostanie wszczęte ponowne postępowanie.
Zapraszamy do udziału. |