Przetargi: Nieograniczone


Nieograniczone

Ograniczone

Dwustopniowe

Archiwum


14-12-2006

Przetarg nieograniczony na dostawę makaronu. (unieważniony)


 

  • Zamawiający: Zakład Opiekuńczo Leczniczy prowadzony przez Zgromadzenie Sióstr Felicjanek, 31-502 Kraków, ul. Kołłątaja 7.
  • Przedmiot zamówienia: dostawa makaronu.
  • Termin wykonania zamówienia: sukcesywnie według pojedynczych zleceń, od dnia podpisania umowy do 31.12.2007 r.,
  • Zakres zamówienia:

           


Lp.

Nazwa

j.m.

Ilość planowana na 2007 r.

1

2

3

4

1

Makaron łazanki

kg

50

2

Makaron nitki

kg

100

3

Makaron gwiazdki

kg

90

4

Makaron muszelki

kg

100

5

Makaron zacierka

kg

30

6

Makaron wstążki

kg

300

  • Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych i wariantowych.
  • Tryb postępowania: przetarg nieograniczony.
  • Sposób uzyskania SIWZ:
    • Forma elektroniczna: www.zolfelicjanki.pl
    • Na wniosek wykonawcy forma pisemna w siedzibie Zamawiającego -  Zakład Opiekuńczo Leczniczy prowadzony przez Zgromadzenia Sióstr Felicjanek,                      31-502 Kraków, ul. Kołłątaja 7.(za siwz w formie pisemnej Zamawiający nie pobiera opłaty).
  • Termin składania ofert do 29.12.2006 r., godz. 9:00.
  • Miejsce składania ofert: Zakład Opiekuńczo Leczniczy prowadzony przez Zgromadzenia Sióstr Felicjanek, 31-502 Kraków, ul. Kołłątaja 7 w kancelarii Zakładu.
  • Warunki udziału oraz oświadczenie i dokumenty potwierdzające spełnienie przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu.
    • Wykonawca w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu ma obowiązek wraz z ofertą złożyć oświadczenie z Art. 22 ust. 1., Art. 24 Prawo zamówień publicznych.
    • W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada niezbędną wiedze i doświadczenie, wymaga się aby sporządził i dołączył do oferty wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat dostaw, a jeżeli okres działania jest krótszy  - w tym okresie,  z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców. Do wykonania należy załączyć dokumenty potwierdzające, że wymagane dostawy zostały wykonane należycie.
    • W przypadku oferty składanej przez Wykonawców wspólnie należy dołączyć pełnomocnictwo (dla reprezentującego ich pełnomocnika), w oryginale lub kopi potwierdzonej za zgodność z oryginałem przez notariusza.
    • Aktualny odpis z właściwego rejestru, albo aktualne zaświadczenie o wpisie                  do ewidencji działalności gospodarczej wystawianego nie wcześniej niż 6 miesięcy, przez upływem terminu składania ofert.
  • Wadium: Zamawiający nie wymaga wadium.    

                              

  • Kryteria oceny ofert:

cena brutto zamówienia                                       70 %
utrzymanie ceny  w dniach                                  20%
termin ważności   w dniach                                 10%

Oferty oceniane będą wg wzoru:
ad.a)    wartość punktowa ceny wyliczana będzie w skali do 100 wg wzoru:

wartość punktowa A = 100 x Amin / An

Amin - cena najniższa wśród oferowanych
An - cena badanej oferty        

ad. b)   wartość punktowa utrzymania ceny wyliczana będzie w skali do 100 wg wzoru:

wartość punktowa B = 100 x Bn / Bmax

Bn - okres utrzymania ceny badanej oferty
Bmax - okres utrzymania ceny najdłuższy wśród oferowanych

ad. c)   termin ważności oceniany będzie według zasady:

wartość punktowa D = 100 x Dn / Dmax

Dmax - najdłuższy termin ważności
Dn - termin ważności w badanej ofercie

 

Ocena ostateczna wyrażona zostanie w punktach jako suma:

S = 0,70 A + 0,10 B + + 0,10 C

Oferta, która uzyska najwięcej punktów będzie uważana za ofertę ocenioną najwyżej  i uznana za najkorzystniejszą dla Zamawiającego.

  • Termin związania oferty: 30 dni.


MODYFIKACJA:

 

Kraków, dnia 22-12-2006 r.
L.dz. 524/2006

Dotyczy: Modyfikacji Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia na dostawę makaronu o wartości do 60000 euro

Zgodnie z przepisami art. 38 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 29-01-2004 r. (Dz.U. z dnia 9-02-2004 poz 177 z późniejszymi zmianami). Zamawiający dokonuje modyfikacji Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówień z dnia 14-12-2006 r.
Zamawiający dokonuje modyfikacji Specyfikacji Istotnych Warunków zamówienia w toku postępowania:

Modyfikacja dotyczy zmian w opisie przedmiotu zamówienia zał. nr. 5, pozycja 1 do 6:

Lp.
Nazwa
J.m
Ilość planowana na 2007 r.
Cena jednostki netto
Wartość netto
% VAT
Wartość VAT
Cena jedn. brutto
Wart. brutto
Termin ważności w dniach.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
1 Makaron łazanki 0.25 kg kg 50              
2 Makaron nitki 0.25 kg kg 100              
3 Makaron gwiazdki 0.25 kg kg 90              
4 Makaron muszelki 0,25 kg kg 100              
5 Makaron zacierka 0,25 kg kg 30              
6 Makaron wstążki 0,25 kg kg 300              
Razem

Sposób wyliczania wartości w tabeli.7 - zgodnie z ustawą,


6=4*5,

8=7*6, 10=6+8, 9=10/4


Termin złożenia ofert nie ulega zmianie. Pozostałe postanowienia Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia nie ulegają zmianie.


Kraków, dnia 04.01.2007 r

UNIEWAŻNIENIE PRZETARGU NA DOSTAWĘ MAKARONÓW

Zakład Opiekuńczo Leczniczy prowadzony przez Zgromadzenie Sióstr Felicjanek, 31-502 Kraków, ul. Kołłątaja 7 unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego na świadczenie dostaw makaronu.

1. Przyczyna faktyczna:

Podczas analizy ofert doszukaliśmy się błędu, który powoduje, że wykonanie zamówienia nie leży w interesie publicznym.

2. Przyczyna prawna:

  • Zgodnie z Prawem Zamówień Publicznych z dnia 29.01.2004 r. z późniejszymi zmianami Art. 93 ust 1 pkt 6.

W najbliższym czasie zostanie wszczęte ponowne postępowanie.

Zapraszamy do udziału.

   
 
   
Strona główna