Nieograniczone
Ograniczone
Dwustopniowe
Archiwum
|
20-12-2011
Przetarg nieograniczony na dostawę mięsa ¶wieżego I klasy i wędlin ¶wieżych I gatunku.
Ogłoszenie zamówieniu o warto¶ci mniejszej niż kwoty okre¶lone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r.
Prawo Zamówień Publicznych
- Zamawiaj±cy: Zakład Opiekuńczo Leczniczy prowadzony przez Zgromadzenie Sióstr Felicjanek, 31-502 Kraków, ul. Kołł±taja 7.
- Przedmiot zamówienia: dostawa mięsa ¶wieżego I klasy i wędlin ¶wieżych I gatunku.
- Termin wykonania zamówienia: sukcesywnie według pojedynczych zleceń, od dnia podpisania umowy do dnia 31.12.2012 r., sukcesywnie według pojedynczych zleceń.
- Zakres zamówienia:
Lp.
|
Nazwa
|
j.m.
|
Ilosc plan 2012
|
1
|
Baleron
wieprzowy gotowany chudy
|
kg
|
10
|
2
|
Boczek
wędzony chudy bez kości
|
kg
|
50
|
3
|
Cielęcina
w galarecie
|
kg
|
60
|
4
|
Filet
z indyka pieczony chudy
|
kg
|
80
|
5
|
Kaszanka
świeża w jelicie naturalnym
|
kg
|
50
|
6
|
Kiełbasa
"fantazja" drobiowa
|
kg
|
20
|
7
|
Kiełbasa
krakowska parzona
|
kg
|
140
|
8
|
Kiełbasa
mielonka drobiowa
|
kg
|
80
|
9
|
Kiełbasa
mielonka wieprzowa
|
kg
|
50
|
10
|
Kiełbasa
szynkowa drobiowa
|
kg
|
50
|
11
|
Kiełbasa
szynkowa wieprzowa
|
kg
|
20
|
12
|
Kiełbasa
wiejska wołowo-wieprzowa
|
kg
|
12
|
13
|
Kiełbasa
zwyczajna
|
kg
|
90
|
14
|
Kiełbasa
parówkowa drobiowa
|
kg
|
120
|
15
|
Kiełbasa
parówkowa wieprzowa
|
kg
|
80
|
16
|
Pieczeń
rzymska z warzywami
|
kg
|
20
|
17
|
Kiełbasa
biała parzona
|
kg
|
50
|
18
|
Kiełbasa
smaczek ala konserwa
|
kg
|
150
|
19
|
Parówki
cienkie wieprzowe nie gorsze niż 'Indykpol"
|
kg
|
70
|
20
|
Parówki
cienkie drobiowe nie gorsze niż 'Indykpol"
|
kg
|
130
|
21
|
Parówki
cienkie cielęce nie gorsze niż 'Indykpol"
|
kg
|
70
|
22
|
Pasztet
drobiowy nie gorszy niż ciechanowski
|
kg
|
160
|
23
|
Pasztetowa
drobiowa nie gorsza niż "Boryny"
|
kg
|
90
|
24
|
Polędwica
sopocka drobiowa
|
kg
|
60
|
25
|
Polędwica
sopocka wieprzowa
|
kg
|
80
|
26
|
Ogonówka wieprzowa gotowana
|
kg
|
50
|
27
|
Polędwica
z indyka
|
kg
|
120
|
28
|
Polędwica
z kurczaka
|
kg
|
35
|
29
|
Mortadela
drobiowa
|
kg
|
120
|
30
|
Mortadela
wieprzowa
|
kg
|
60
|
31
|
Filet
z indyka wędzony
|
kg
|
40
|
32
|
Szynka
konserwowa drobiowa
|
kg
|
50
|
33
|
Salceson
drobiowy
|
kg
|
60
|
34
|
Szynka
miodowa z fileta drobiowego
|
kg
|
20
|
35
|
Szynka
wieprzowa gotowana
|
kg
|
80
|
36
|
Szynka
drobiowa gotowana
|
kg
|
80
|
37
|
Szynka
wiedeńska drobiowa
|
kg
|
50
|
38
|
Szynka
wiejska gotowana
|
kg
|
60
|
39
|
Udziec
z indyka w galarecie
|
kg
|
25
|
40
|
Filet
z indyka surowy, świeży bez kości i bez skóry
|
kg
|
150
|
41
|
Filet
z kurczaka surowy, świeży bez kości
|
kg
|
280
|
42
|
Flaki
wołowe oczyszczone pakowane próżniowo
po 0,5 kg
|
kg
|
70
|
43
|
Szynka
wieprzowa bez kości, bez tłuszczu i bez błon tłuszczu
|
kg
|
100
|
44
|
Mięso
łopatka wieprzowa bez kości, bez tłuszczu i bez łat
|
kg
|
135
|
45
|
Porcja
rosołowa drobiowa świeża
|
kg
|
170
|
46
|
Schab
wieprzowy z kością, świeży, bez tłuszczu i błon
|
kg
|
120
|
47
|
Mięso wołowe młode,
świeże bez kości, bez tłuszczu i bez łat
|
kg
|
450
|
48
|
Mięso
wołowe młode, świeże z kością, bez tłuszczu typu rozbef
|
kg
|
120
|
49
|
Mięso
udziec z indyka bez skóry, bez kości i bez tłuszczu
|
kg
|
150
|
50
|
Serduszka
drobiowe oczyszczone świeże
|
kg
|
60
|
51
|
Słonina
świeża oczyszczona bez skóry
|
kg
|
45
|
52
|
Udko
z kurczaka świeże
|
kg
|
500
|
53
|
Wątróbka
drobiowa oczyszczona
|
kg
|
40
|
54
|
Żołądki
drobiowe świeże oczyszczone
|
kg
|
80
|
- Zamawiaj±cy nie dopuszcza składania ofert czę¶ciowych i wariantowych.
- Tryb postępowania: przetarg nieograniczony.
- Sposób uzyskania SIWZ:
- Forma elektroniczna: www.zolfelicjanki.pl
- Na wniosek wykonawcy forma pisemna w siedzibie Zamawiaj±cego - Zakład Opiekuńczo Leczniczy prowadzony przez Zgromadzenia Sióstr Felicjanek, 31-502 Kraków, ul. Kołł±taja 7.(za siwz w formie pisemnej Zamawiaj±cy nie pobiera opłaty).
- Termin składania ofert do dnia 28.12.2011r. godz. 9:00.
- Miejsce składania ofert: Zakład Opiekuńczo Leczniczy prowadzony przez Zgromadzenia Sióstr Felicjanek, 31-502 Kraków, ul. Kołł±taja 7 w kancelarii Zakładu.
- Warunki udziału oraz o¶wiadczenie i dokumenty potwierdzaj±ce spełnienie przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu.
- W postępowaniu mog± wzi±ć udział wykonawcy, którzy spełniaj± warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22, ust 1 ustawy Pzp
- Spełniaj± warunek posiadania uprawnienia do wykonania prac objętych zamówieniem, jeżeli ustawy nakładaj± obowi±zek posiadania takich uprawnień.
- Spełniaj± warunek posiadania niezbędnej wiedzy i do¶wiadczenia. Warunek ten zostanie spełniony jeżeli wykaże się, że w ci±gu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalno¶ci jest krótszy - w tym okresie zostały wykonane lub wykonuje się co najmniej 3 dostawy odpowiadaj±ce swoim rodzajem i warto¶ci± dostawie oferowanej, z której każda trwa co najmniej 12 miesięcy w ramach jednego kontraktu.
- Spełniaj± warunek dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
- Spełniaj± warunek sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia.
- W postępowaniu mog± wzi±ć udział wykonawcy, którzy nie podlegaj± wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w okoliczno¶ciach o których mowa w art. 24 ust.1 ustawy Pzp.
- W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych się o udzielenie zamówienia, każdy z warunków okre¶lonych w pkt. od 1 – 5 winien spełnić co najmniej jeden z tych wykonawców albo wszyscy ci wykonawcy wspólnie.
Warunek okre¶lony w punkcie 6 powinien spełniać każdy z wykonawców samodzielnie.
- Wadium: Zamawiaj±cy nie wymaga wadium.
- Kryteria oceny ofert:
cena brutto zamówienia 100 % = 100 pkt
Oferty oceniane będ± wg wzoru:
1%=1pkt
ad.a) warto¶ć punktowa ceny wyliczana będzie w skali do 100 wg wzoru:
warto¶ć punktowa A = Amin / An x 100
Amin - cena najniższa w¶ród oferowanych
An - cena badanej oferty
Oferta, która uzyska najwięcej punktów będzie uważana za ofertę ocenion± najwyżej i uznana za najkorzystniejsz± dla Zamawiaj±cego.
- Termin zwi±zania oferty: 30 dni.
UNIEWAŻNIENIE
Kraków, dnia 28.12.2011 r.
    
Dotyczy:
Unieważnienia postępowania na dostawę dostawa mięsa ¶wieżego I klasy i wędlin ¶wieżych I gatunku w trybie przetargu nieograniczonego.
     Zakład Opiekuńczo Leczniczy prowadzony przez Zgromadzenie Sióstr Felicjanek, 31-502 Kraków, ul. Kołł±taja 7 zgodnie z Art 93 ust 1 pkt 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2010 r. nr 113, poz. 759, ze zmianami), zwan± dalej „ustaw±”.
unieważnia
postępowanie na dostawę
mięsa ¶wieżego I klasy i wędlin ¶wieżych I gatunku.
    
1. Przyczyna faktyczna:
     Brak co najmniej jednej oferty nie podlegaj±cej odrzuceniu.
    
2. Przyczyna prawna:
     Zgodnie z Prawem Zamówień Publicznych z dnia 29.01.2004 r. z póĽniejszymi zmianami Art. 93 ust.1 pkt 1.
    
W najbliższym czasie Zamawiaj±cy przyst±pi do następnego postępowania przetargowego
|