1. Zamawiający: Zgromadzenie
Sióstr św. Feliksa z Kantalicjo, Prowincja Krakowska
Kraków ul Smoleńsk 6, 31-107 Kraków NIP: 676-20-02-124, Przedsiębiorstwo
Podmiotu Leczniczego: Zakład Opiekuńczo Leczniczy prowadzony przez Zgromadzenie
Sióstr Felicjanek, 31-502 Kraków ul.
Kołłątaja 7,
2. Przedmiot zamówienia: dostawa artykułów żywnościowych.
3. Termin wykonania zamówienia: sukcesywnie według pojedynczych zleceń od dnia podpisania umowy do dnia 31.12.2014 r.
4. Zakres zamówienia:
1
|
Brzoskwinie
w syropie puszka 800 - 850 g
|
szt
|
120
|
2
|
Budyń
czekoladowy 60 - 80 g z cukrem typu
Winiary lub równoważny
|
szt
|
300
|
3
|
Budyń
malinowy 60 - 80 g z cukrem typu
Winiary lub równoważny
|
szt
|
300
|
4
|
Budyń
śmietankowy 60 - 80 g z cukrem typu Winiary lub równoważny
|
szt
|
400
|
5
|
Budyń
waniliowy 60 - 80 g z cukrem typu Winiary lub równoważny
|
szt
|
600
|
6
|
Chrzan
180 g - 300 g polonaise lub równoważny
|
szt
|
300
|
7
|
Cukier
1 kg
|
kg
|
2400
|
8
|
Cukier
puder 0,5 kg - 1 kg pakowany w worku foliowym
|
kg
|
100
|
9
|
Cukier
waniliowy 32g
|
szt
|
800
|
10
|
Cynamon
mielony 15 g
|
szt
|
150
|
11
|
Dżem
leśny 300 g typu Łowicz lub równoważny
|
szt
|
120
|
12
|
Dżem
malinowyy 300 g typu Łowicz lub równoważny
|
szt
|
160
|
13
|
Dżem
morelowy 300 g typu Łowicz lub równoważny
|
szt
|
120
|
14
|
Dżem
truskawkowy 300 g typu Łowicz lub równoważny
|
szt
|
240
|
15
|
Dżem
wiśniowy 300 g typu Łowicz lub równoważny
|
szt
|
120
|
16
|
Galaretka
cytrynowy 70 - 90 g typu Winiary lub
równoważny
|
szt
|
100
|
17
|
Galaretka
pomarańczowa 70 - 90 g typu Winiary
lub równoważny
|
szt
|
100
|
18
|
Galaretka
wiśniowa 70 - 90 g typu Winiary lub
równoważny
|
szt
|
100
|
19
|
Groszek
konserwowy 400 g
|
szt
|
240
|
20
|
Herbata
- expresowa 100 szt
|
szt
|
50
|
21
|
Herbata granulowana 100 g
|
szt
|
2200
|
22
|
Jarzynka
typu Kucharek lub równoważny -1 kg
|
szt
|
50
|
23
|
Kakao 200 g
|
szt
|
50
|
24
|
Kasza
gryczana 1 kg
|
kg
|
150
|
25
|
Kasza
jęczmienna 1 kg
|
kg
|
240
|
26
|
Kasza
manna 1 kg
|
kg
|
1100
|
27
|
Kawa
rozpuszczalna typu Nescafe lub równoważna 200 g
|
szt
|
20
|
28
|
Kawa
zbożowa typu Inka lub równoważny 150 g
|
szt
|
1440
|
29
|
Kisiel
cytrynowy z cukrem 77 g typu Winiary
lub równoważny
|
szt
|
100
|
30
|
Kisiel
pomarańczowy z cukrem 77 g typu
Winiary lub równoważny
|
szt
|
100
|
31
|
Kisiel
truskawkowy z cukrem 77 g typu
Winiary lub równoważny
|
szt
|
100
|
32
|
Kisiel
wiśniowy z cukrem 77 g typu Winiary
lub równoważny
|
szt
|
100
|
33
|
Kminek
20 g.
|
szt
|
100
|
34
|
Koncentrat
pomidorowy 30% 0,9 l - 1 l typu
Pudliszki lub równoważny
|
szt
|
160
|
35
|
Koncentrat
pomidorowy 30% 200 g typu Pudliszki
lub równoważny
|
szt
|
160
|
36
|
Kons. rybna-filety z makreli w pomidorach
170 - 200 g
|
szt
|
720
|
37
|
Kons. rybne-filety z makreli w oleju
170-200 g
|
szt
|
600
|
38
|
Kukurydza
konserwowa 400 g
|
szt
|
140
|
39
|
Kwasek
cytrynowy 50 g
|
szt
|
100
|
40
|
Liść
laurowy 10 g
|
szt
|
60
|
41
|
Majeranek
10 g
|
szt
|
100
|
42
|
Majonez typu kielecki lub rownoważny
500 ml.
|
szt
|
180
|
43
|
Makaron
cienkie nitki czterojajeczny pakowany po 500 g typu Czaniecki
lub równoważny
|
kg
|
120
|
44
|
Makaron
grube nitki czterojajeczny pakowany po 500 g typu Czaniecki
lub równoważny
|
kg
|
560
|
45
|
Makaron
łazanki czterojajeczny pakowany po 500 g typu Czaniecki
lub równoważny
|
kg
|
120
|
46
|
Makaron
zacierka czterojajeczny pakowany po 500 g typu Czaniecki
lub równoważny
|
kg
|
200
|
47
|
Marmolada
wieloowocowa 1000 g
|
szt
|
100
|
48
|
Mąka
pszenna tortowa 1 kg
|
kg
|
1400
|
49
|
Mąka
ziemniaczana 1 kg
|
kg
|
200
|
50
|
Miód
sztuczny 400 g
|
szt
|
20
|
51
|
Miód
wielokwiatowy 400 g
|
szt
|
40
|
52
|
Musztarda
stołowa 180 g
|
szt
|
200
|
53
|
Oregano
10 g
|
szt
|
100
|
54
|
Papryka
mielona słodka 20 g
|
szt
|
300
|
55
|
Pieprz
mielony 50 g
|
szt
|
240
|
56
|
Płatki
jęczmienne 400 g
|
szt
|
140
|
57
|
Płatki
kukurydziane 500 g typu Cornflakes lub
równoważne
|
szt
|
240
|
58
|
Płatki
owsiane górskie 0,5 kg
|
szt
|
160
|
59
|
Podgrzybek
szuszony cały pakowany po 100 g
|
kg
|
8
|
60
|
Powidło
śliwkowe 300 g
|
szt
|
600
|
61
|
Proszek
do pieczenia 36 g
|
szt
|
180
|
62
|
Przecier
ogórkowy 300 - 500 g
|
szt
|
260
|
63
|
Przyprawa
do zup w płynie 1l
|
szt
|
160
|
64
|
Rodzynki 200 g
|
szt
|
120
|
65
|
Rosołki
drobiowe 120 g typu Winiary lub równoważne
|
szt
|
80
|
66
|
Rosołki
wołowe 120 g typu Winiary lub równoważne
|
szt
|
80
|
67
|
Ryż
1 kg
|
kg
|
820
|
68
|
Sok
malinowy 430 ml - 500 ml. Typu Herbapol lub równoważny
|
szt
|
60
|
69
|
Sok
truskawkowy 430 ml - 500 ml. Typu
Herbapol lub równoważny
|
szt
|
60
|
70
|
Sok
wiśniowy 430 ml - 500 ml. Typu
Herbapol lub równoważny
|
szt
|
60
|
71
|
Sos
do sałatek - włoski 9 g
|
szt
|
120
|
72
|
Sól
1kg
|
kg
|
720
|
73
|
Szczaw
konserwowy 300 - 500 g
|
szt
|
60
|
74
|
Ziele
angielskie 20 g
|
szt
|
100
|
75
|
Żelatyna
50 g
|
szt
|
120
|
76
|
Żurek
zbożowy w płynie śląski 0,5 l
|
szt
|
400
|
5. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych i
wariantowych.
6. Tryb postępowania: przetarg nieograniczony.
7. Sposób uzyskania SIWZ:
a) Forma elektroniczna: www.zolfelicjanki.pl
b) Na wniosek wykonawcy forma pisemna w siedzibie
Zamawiającego - Przedsiębiorstwo Podmiotu Leczniczego: Zakład
Opiekuńczo Leczniczy prowadzony przez Zgromadzenia Sióstr Felicjanek 31‑502
Kraków, ul. Kołłątaja 7. (za siwz w formie
pisemnej Zamawiający nie pobiera opłaty).
8. Termin składania ofert 27.12.2012 r. do godz. 9:00
9. Miejsce składania ofert: Przedsiębiorstwo Podmiotu Leczniczego: Zakład Opiekuńczo Leczniczy
prowadzony przez Zgromadzenia Sióstr Felicjanek 31-502 Kraków, ul. Kołłątaja 7, w kancelarii Zakładu.
10. Warunki udziału oraz oświadczenie i dokumenty
potwierdzające spełnienie przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu.
1. W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy
spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22, ust 1
ustawy Pzp:
2. Spełniają warunek posiadania uprawnienia do wykonania
prac objętych zamówieniem, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich
uprawnień.
3. Spełniają warunek posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia
Warunek ten zostanie spełniony jeżeli wykaże się, że w
ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres
prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie zostały wykonane lub
wykonuje się co najmniej 3 dostawy odpowiadające
swoim rodzajem i wartością dostawie oferowanej, z której każda trwa co najmniej
12 miesięcy w ramach jednego kontraktu.
4. Spełniają warunek dysponowania potencjałem
technicznym i osobami zdolnymi do
wykonania zamówienia.
5. Spełniają warunek sytuacji ekonomicznej i finansowej
zapewniającej wykonanie zamówienia.
6. W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy nie
podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w
okolicznościach o których mowa w art. 24 ust.1 ustawy Pzp.
W
przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, każdy z
warunków określonych w pkt. od 1 5 winien spełnić co najmniej jeden z tych
wykonawców albo wszyscy ci wykonawcy wspólnie.
Warunek określony w punkcie 6 powinien
spełniać każdy z wykonawców samodzielnie.
11.
Wadium: Zamawiający nie wymaga wadium.
12. Kryteria oceny ofert:
cena brutto zamówienia
100 %
1%
= 1 pkt
Oferty
oceniane będą wg wzoru:
ad.a) wartość punktowa ceny wyliczana będzie w
skali do 100 wg wzoru:
wartość punktowa A = 100 x Amin /
An
Amin cena najniższa wśród
oferowanych
An cena badanej oferty
Oferta, która uzyska najwięcej
punktów będzie uważana za ofertę ocenioną najwyżej i uznana najkorzystniejszą
dla Zamawiającego.
13. Termin
związania oferty: 30 dni.
Kraków, dnia 21.12.2012 r.
W nawiązaniu do opisu przedmiotu zamówienia określonego w Załączniku Nr 4 do SIWZ , niniejszym zwracamy się z zapytaniem:
Zamawiający wyraża zgodę na wycenę powyższych produktów. Proszę o nie przeliczanie ilości sztuk opakowań handlowych.