Ogłoszenie zamówienia o wartości mniejszej niż kwoty określone w
przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004
r.
Prawo Zamówień Publicznych
1.
Zamawiający: Zgromadzenie Sióstr św. Feliksa z Kantalicjo, Prowincja
Krakowska Kraków ul. Smoleńsk 6, 31-107 Kraków NIP: 676-20-02-124,
Przedsiębiorstwo Podmiotu Leczniczego: Zakład Opiekuńczo Leczniczy prowadzony
przez Zgromadzenie Sióstr Felicjanek, 31-502 Kraków, ul. Kołłątaja
2.
Przedmiot zamówienia: dostawa mięsa świeżego I klasy i wędlin
świeżych I gatunku
3.
Termin wykonania zamówienia: sukcesywnie według pojedynczych zleceń
od dnia 01.01.2014 r. do dnia 31.12.2014 r.
4.
Zakres zamówienia:
Lp.
|
Nazwa
|
j.m.
|
Plan
2014 r.
|
1
|
Boczek wędzony chudy bez kości
|
kg
|
10
|
2
|
Filet z indyka surowy, świeży bez kości i bez skóry
|
kg
|
100
|
3
|
Filet z kurczaka surowy, świeży bez kości
|
kg
|
300
|
4
|
Filet z indyka wędzony
|
kg
|
80
|
5
|
Flaki wołowe oczyszczone pakowane próżniowo po 0,5 kg
|
kg
|
70
|
6
|
Kaszanka świeża w jelicie naturalnym
|
kg
|
30
|
7
|
Kiełbasa biała parzona
|
kg
|
50
|
8
|
Kiełbasa krakowska parzona
|
kg
|
90
|
9
|
Kiełbasa mielonka drobiowa bez chrząstek i mielonych kości
|
kg
|
80
|
10
|
Kiełbasa mielonka wieprzowa (lunschmit)bez chrząstek i mielonych
kości
|
kg
|
80
|
11
|
Kiełbasa parówkowa wieprzowa
|
kg
|
70
|
12
|
Kiełbasa smaczek ala konserwa
|
kg
|
60
|
13
|
Kiełbasa szynkowa drobiowa
|
kg
|
60
|
14
|
Kiełbasa szynkowa wieprzowa
|
kg
|
60
|
15
|
Kiełbasa wiejska wołowo-wieprzowa
|
kg
|
20
|
16
|
Kiełbasa zwyczajna
|
kg
|
80
|
17
|
Mięso łopatka wieprzowa bez kości, bez tłuszczu i bez łat
|
kg
|
150
|
18
|
Mięso udziec z indyka bez skóry, bez kości i bez tłuszczu
|
kg
|
220
|
19
|
Mięso wołowe młode, świeże bez kości, bez tłuszczu i bez łat
|
kg
|
450
|
20
|
Mięso wołowe młode, świeże z kością, bez tłuszczu typu rozbef
|
kg
|
80
|
21
|
Mortadela wieprzowa bez chrząstek i bez mielonych kości
|
kg
|
60
|
22
|
Nogi wieprzowe
|
kg
|
20
|
23
|
Ogonówka wieprzowa bez tłuszczu
|
kg
|
60
|
24
|
Parówki cienkie drobiowe 'Indykpol" lub równoważne
|
kg
|
175
|
25
|
Parówki cienkie wieprzowe 'Indykpol" lub równoważne
|
kg
|
175
|
26
|
Pasztet drobiowy ciechanowski lub równoważny
|
kg
|
100
|
27
|
Pasztetowa drobiowa w naturalnym jelicie
|
kg
|
50
|
29
|
Polędwica sopocka wieprzowa bez tłuszczu
|
kg
|
120
|
30
|
Polędwica z kurczaka
|
kg
|
100
|
31
|
Porcja rosołowa drobiowa świeża
|
kg
|
160
|
32
|
Salceson z indyka bez skór, bez chrząstek
|
kg
|
30
|
33
|
Schab wieprzowy z kością, świeży, bez tłuszczu i błon
|
kg
|
130
|
34
|
Szynka drobiowa gotowana
|
kg
|
100
|
35
|
Szynka konserwowa drobiowa
|
kg
|
100
|
36
|
Szynka wiejska gotowana
|
kg
|
110
|
37
|
Szynka wieprzowa gotowana
|
kg
|
110
|
38
|
Udko z kurczaka świeże
|
kg
|
400
|
39
|
Wątróbka drobiowa oczyszczona
|
kg
|
50
|
5.
Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych i wariantowych.
6.
Tryb postępowania: przetarg nieograniczony.
7.
Sposób uzyskania SIWZ:
a)
Forma elektroniczna: www.zolfelicjanki.pl
b)
Na wniosek wykonawcy forma pisemna w siedzibie Zamawiającego - Przedsiębiorstwo
Podmiotu Leczniczego: Zakład Opiekuńczo Leczniczy prowadzony przez Zgromadzenie
Sióstr Felicjanek, 31-502 Kraków, ul. Kołłątaja 7, (za siwz w formie
pisemnej Zamawiający nie pobiera opłaty).
8.
Termin składania ofert 23.12.2013 r., do godz. 9:00
9.
Miejsce składania ofert: Przedsiębiorstwo Podmiotu Leczniczego: Zakład
Opiekuńczo Leczniczy prowadzony przez Zgromadzenia Sióstr Felicjanek, 31-502
Kraków, ul. Kołłątaja 7 w kancelarii Zakładu.
11.
W postępowaniu mogą wziąć udział
wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w
art. 22, ust 1 ustawy Pzp:
a.
Spełniają warunek posiadania uprawnienia do wykonania
działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich
posiadania.
Warunek ten zostanie spełniony przez złożenie
oświadczenia.
- Spełniają
warunek posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia
Warunek ten zostanie spełniony jeżeli wykaże się, że w
ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres
prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie zostały wykonane lub
wykonuje się co najmniej 3 dostawy odpowiadające swoim rodzajem i wartością
dostawie oferowanej, z której każda trwa co najmniej 12 miesięcy w ramach
jednego kontraktu.
- Spełniają
warunek dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym i osobami
zdolnymi do wykonania zamówienia.
Warunek ten zostanie spełniony przez złożenie
oświadczenia.
- Spełniają
warunek sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie
zamówienia. Warunek ten zostanie spełniony przez złożenie oświadczenia.
10.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, co do których brak podstaw do
wykluczenia z powodu nie spełniania warunków, o których mowa w art. 24 ustawy
Pzp. W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy nie podlegają
wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w
okolicznościach o których mowa w art. 24 ust.1 ustawy Pzp.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o
udzielenie zamówienia, każdy z warunków określonych w pkt. od a d winien
spełnić co najmniej jeden z tych wykonawców albo wszyscy ci wykonawcy wspólnie.
Warunek określony w punkcie 10 powinien spełniać każdy
z wykonawców samodzielnie.
12. Wadium:
Zamawiający nie wymaga wadium.
13.
Kryteria oceny ofert:
cena brutto zamówienia 100 %
1% = 1 pkt
Oferty oceniane będą wg
wzoru:
a) Wartość punktowa ceny wyliczana będzie w
skali do 100 wg wzoru:
A = 100 x Amin / An
Amin - cena najniższa wśród oferowanych
An - cena badanej oferty
Oferta, która uzyska najwięcej punktów będzie uważana
za ofertę ocenioną najwyżej i uznana za najkorzystniejszą dla Zamawiającego.
14 . Termin związania oferty: 30 dni.